TASVIRIY SAN’AT TA’LIMIDA SHARQ MINIATYURA SAN’ATI ASARLARI NAMUNALARIDAN NUSXA KO’CHIRISH MASHG’ULOTLARINI TASHKIL ETISH. - Utaboyev, Baxtiyor (Журнал музыки и искусства, 2020)
Umumiy ma’noda o’qituvchi o’quvchilardan mutloqo miniatyura uslubida illyustratsiya ishlashni qat’iy talab sifatida qo’ymasligi lozim. Muximi o’quvchilar tomonidan miniatyura elementlarini talqin qilishda. Bu borada o’quvchilarga namoyish etiladigan illyustrativ materiallar muxim axamiyat kasb etadi. Shuning uchun o’qituvchi darsda foydalaniladigan illyustrativ materiallarni tanlab olishga xam jiddiy e’tibor qaratishi lozim.