TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA SAMARADORLIKNI OSHIRISHNING METODIK ASOSLARI. - Xudoyberdiyev, Pardaboy (Журнал музыки и искусства, 2021)
Har bir sohaning faoliyat qonuniyatlari, amal qiladigan tendensiya, qo‘llaniladigan texnologiya hamda yondashuvlari mavjud. San’at sohasi bundan mustasno emas. San’atning barcha turlarida bo‘lganidek, tasviriy san’atda ham o‘zining xususiyatlarini tavsiflovchi omillar, xususiyatlar hamda parametrlari mavjud.