TÓLEPBERGEN QAYIPBERGENOV POVESTLERI HA’M OLARDIN’ O’ZBEK TILINDEGI AWDARMASI: TÓLEPBERGEN QAYIPBERGENOV POVESTLERI HA’M OLARDIN’ O’ZBEK TILINDEGI AWDARMASI - Xabibullaeva, Xurliman (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
T.Qayıpbergenov XX ásirdiń belgili jazıwshısı. Ol óziniń kóp ǵana dóretpeleri menen qaraqalpaq ádebiyatında úlken iz qaldırdı. Onıń ocherkleri, gúrrińleri, romanları milliy kórkem prozamızdı bayıtıwda úlken rol oynadı. T.Qayıpbergenovtıń dóretiwshiliginde povestler úlken orın tutadı. Máselen, 1956-jılı jarıqqa shıqqan “Sekretar”, 1958-jılı járiyalanǵan “Muǵallimge raxmet” povestleri qaraqalpaq povest janrın rawajlandırıwda belgili orınǵa iye.