ТИББИЁТ ТЕРМИНОЛОГИЯСИ МУРАККАБ ТИЗИМ СИФАТИДА: ТИББИЁТ ТЕРМИНОЛОГИЯСИ МУРАККАБ ТИЗИМ СИФАТИДА - Akbarxodjayeva, Feruza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Замонавий соҳалар тизимига тегишли терминологик қатлам ичида тиббиёт терминологияси жуда катта қатламини қамраб олади. Ҳозирда тиббиёт фани билан туташган бошқа фанларнинг кўплаб «бириккан» соҳалари мавжудлиги доимий равишда тиббиёт терминологиясига юзлаб янги тушунчалар билан тўлдирилишига сабаб бўлмоқда. Шунингдек, замонавий тиббиёт терминологияси терминларнинг, тушунча, мазмунига нисбатан, энг кенг қамровли ва мураккаб тизимларидан бири сифатида қаралади.