ВАЛЕНТЛИКНИНГ ЛИСОНИЙ-ФУНКЦИОНАЛ ТАДҚИҚИ - Isanova, Visola (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Мақолада синтактик алоқа, синтактик муносабат ва синтактик синкретизм ҳодисаларини тил назарияси нуқтаи назаридан тизимли ўрганишга бўлган умумий лисоний тенденция ҳамда бу йўналишда янги назариялар кесимида тизимли-комплекс тадқиқотлар ўтказиш заруратининг устувор эканлиги билан изоҳланади .