СЎЗ ЯСОВЧИ БИРЛИКЛАРНИНГ СЕМАНТИК МУНОСАБАТИ - Narziyev, Navro’z (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ушбу мақолада инглиз ва ўзбек тилларидаги сўз ясовчи воситаларнинг маънога муносабати тахлил қилинган. Сўз ясалиши бу лексикология билан алоқадорлиги, грамматика сўз ясаш жараёнини бошқариши, шакл ясалиши морфология билан, шунингдек, сўз ясашнинг бошқа усуллари унинг фонетика ва синтаксис билан муносабатда эканлиги каби фикрлар илгари сурилган.