BADIIY MATNDA FRAZEOLOGIZMLAR BAHO IFODALASH VOSITASI SIFATIDA: BADIIY MATNDA FRAZEOLOGIZMLAR BAHO IFODALASH VOSITASI SIFATIDA - Nizomova, Zebo (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Asrlar davomida shakllangan frazeologizmlar ogʻzaki nutqda, badiiy adabiyotda hamda publitsistikada oʻtkir, taʼsirchan tasviriy vosita sifatida keng qoʻllanadi. Yozuvchilar oʻz asarlarida Frazeologizmlardan unumli foydalanish bilan birga mavjud frazeologizmlarni asar ruhiga moslagan holda qisman oʻzgartiradilar, shu yoʻl bilan yangi iboralar yaratadilar.