A TIL VA DIN, LINGVISTIK DIN YOKI DINIY TIL: TIL VA DIN, LINGVISTIK DIN YOKI DINIY TIL - Xolmatov, Shaxboz (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Til va din o’rtasidagi o’zaro bog’liqlik Eronda tilshunoslar va tadqiqotchilar tomonidan e’tiborsiz qoldirilgan. Til va din odamlar orasida muhim munosabatlarga ega. Bu ishda til din xizmatida bo’ladimi yoki alohida kategoriya ya’ni diniy til mavjudmi. Bu nuqtada kengaytirish maqsad til va din haqida turli qarashlarni tadqiq qilish niyatida. Biz Piter Donovan tomonidan yozilgan "diniy til" va Charlz Devis tomonidan yozilgan "din va jamiyatni yaratish" ga muvofiq munozaralar uchun asosiy qoidalarning asosiy asoslarini yaratdik. Ushbu bahsli mavzu ushbu maqolada uchta asosiy nuqtasida muhokama qilinadi. Birinchi qismda til va dinning epistemologik va ontologik jihatlari to’g’risida zarur faktlar bo’yicha ixcham tavsif berilgan.