mabdullayeva@mail.ru ШОИР ҲАЙРАТИЙ АСАРЛАРИДА МАТН ВА ИФОДА УЙҒУНЛИГИ: ШОИР ҲАЙРАТИЙ АСАРЛАРИДА МАТН ВА ИФОДА УЙҒУНЛИГИ - Абдуллаева, Манзура (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ушбу мақолада Умрзоқ Холбой ўғли Ҳайратийнинг “Саёҳатнома” асарида қўлланган сўзларнинг лингвопоэтик хусусиятлари ҳамда ундаги матн турлари шарҳи келтирилган. Бундан ташқари мазкур илмий тадқиқот ишида жой номлари ҳақида ҳам алоҳида тўхталиб ўтилган.