A РОМАНТИЗМ ДАВРИ БАДИИЙ АДАБИЁТИ ВА ИЖТИМОИЙ РЕАЛИСТИК ҚАРАШЛАР: РОМАНТИЗМ ДАВРИ БАДИИЙ АДАБИЁТИ ВА ИЖТИМОИЙ РЕАЛИСТИК ҚАРАШЛАР - Элова, Умида (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ушбу мақолада романтик қарашларнинг кенг маъноли афсонавий асарлар орқали ҳақиқий қаҳрамон сиймосини яратишдаги ўрни хусусида сўз юритилади. Инсон рухияти ва унинг ички кечинмалари, асосан ўрта табақага мансуб китобхонларнинг орзу – умидларини рўёбга чиқарувчи тимсолга айланган асарларда кўпроқ тараннум этилишидадир