INNOVATSION TA’LIM JARAYONIDA O‘ZBEK TILI DARSLARIGA QO‘YILADIGAN TALABLARNING UZVIYLIGI - Amanlikova, Nafisa (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ta’lim muassasalarida o‘zbek tili darslarning tashkil qilishdan asosiy maqsad, o‘quvchilarning darsdan keyingi bo‘sh vaqtlarini mazmunli o‘tkazish, qobiliyatlari va intilishlarini maqsadli rivojlantirish, nazariy bilimlarni mustahkamlash va amalda qo‘llash ko’nikmalarini hosil qilishdan iborat. Ta’lim muassasalarida talabalarning muayyan tartib-qoidalarga rioya qilishlari talab etiladi. Talabalar uchun muhim ahamiyat kasb etadigan mazkur tartib-qoidalar ijtimoiy-huquqiy me’yorlar o‘ziga xos ko‘rinishlaridan biri sanaladi.