ТАЪЛИМ СИФАТИ ВА САМАРАДОРЛИГИДА ПЕДАГОГНИНГ ИННОВАЦИОН ФАОЛИЯТИНИНГ МУҲИМЛИГИ - Amanlikova, Nafisa; Xasanova Vazira Xamidjanovna (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Педагогнинг инновацион фаолиятга тайёргарлик даражаси касбий малакасининг энг муҳим кўрсаткичига айланди. Зотан, педагогнинг инновацион фаолияти ижодий изланишлари, таълим шакли ва мазмунини такомиллаштириш йўлидаги илғор ғоялар яратиш, янгиликлар кашф этиш салоҳиятини намоён қилади. Инновацион педагогик технологиялар воситасида ўқувчи-талабаларда ҳам яратувчилик, ижодкорлик, мустақил фикрлаш таълим мақсадларига ўз изланишлари, онгли ижодий муносабат орқали эришиш лаёқатини таркиб топтириш кўзда тутилади.