ТОҒАЙ МУРОД АСАРЛАРИ ПОЕТИКАСИ: ЯРАТИЛИШ ТАРИХИ - Xidirova, Munavvara (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
XX аср ўзбек адабиётининг ёрқин намоёндаларидан бири Тоғай Мурод асарларининг яратилиш тарихи, ва бадииати, адибнинг эстетик қарашлари, миллий характер яратиш маҳорати, ижодкор шахси ва истедодининг ўзига хослиги таҳлил остига олинган.