ИЖТИМОИЙ ТАРМОҚЛАР – МАДАНИЯТЛАРАРО МУЛОҚОТНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ОМИЛИ - Xudoyberganov, Ravshanbek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Мазкур мақолада ижтимоий тармоқларда инсонларни маданиятараро мулоқот қилишида тилнинг ўрни шунингдек, ахборот коммуникация воситаларининг ривожланиши ижтимоий ҳаётнинг барча иқтисодий, сиёсий ва маънавий томонларининг ўзгаришига олиб келаётганлиги таҳлил қилган. Ижтимоий тармоқларда тил ва ахборот коммуникациялар мулоқот тизимининг муҳим омили эканлиги ёритилган.