MAKTABGACHA TA‘LIM TIZIMIDA MA’NAVIY QADRIYATLAR AHAMIYATI - Abdullayev Adbuqayum Abdulxayevich, Abdullayev Adbuqayum Abdulxayevich (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Bugungi globallashuv jarayoni intellektual salohiyat, kuchli bilimga ega bo‘lgan mutaxassislarni tayyorlashni taqozo etadi. Ma‘lumki, har qanday ta’lim muayyan ijtimoiy buyurtma asosiga quriladi hamda ana shu buyurtmadan kelib chiqqan holda uning mazmuni, maqsad va vazifalari belgilanadi. Shu ma‘noda maktabgacha ta‘im tizimida ham sog‘lom avlod tarbiyasi muhim ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada ushbu tizimdagi amalga oshirilayotgan islohatlar yoritilgan hamda maktabgacha ta’lim tizimida ma’naviy qadriyatlarni singdirish amaliyoti tahlil qilingan.