fazilatturgunova05@gmail.com GLOBALLASHUV DAVRIDA O'ZBEKISTONDA AXBOROT XIZMATLARI VA MAHSULOTLARINING RIVOJLANISHI.: GLOBALLASHUV DAVRIDA O'ZBEKISTONDA AXBOROT XIZMATLARI VA MAHSULOTLARINING RIVOJLANISHI. - Turg`unova, Fazilat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Maqolaning asosiy maqsadi globallashuv davrida O'zbekistonda axborot xizmatlari va mahsulotlarini rivojlantirish masalalarini o'rganish axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining xalqaro biznes va savdoni rivojlantirishdagi o'rni. Tadqiqot natijalariga ko'ra, firma, korporatsiya va banklar elektron tijorat va biznesni amaliyotga joriy etish bilan bog'liq bo'lib, u erda tijorat va moliyaviy operatsiyalarni amalga oshirish, sheriklar va mijozlar bilan o'zaro aloqalar, biznes strategiyalari va raqobatni ishlab chiqish va joriy etish xarakterida o'zgarishlar yuz berdi. Xulosa qo'shilish va turli mamlakatlar qonunchiligini turli bir-biriga sozlash va elektron savdo operatsiyalari barcha ishtirokchilarini qondirish Internet tijorat soliqqa tortish xalqaro tizimini rivojlantirish takliflar bor taklif qildi.