Dilnoza O'ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA MUROJAATNING LINGVISTIK VA GENDER JIHATLARI: O'ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA MUROJAATNING LINGVISTIK VA GENDER JIHATLARI - Alimquolova, Dilnoza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Maqolada gender tilshunosligi muammosi uning kelib chiqishi va shakllanishi nuqtai nazaridan murojjatning lingvistik tahlili beriladi, ingliz tilidagi lingvistik adabiyotlarda ko'rib chiqiladi ; o‘zbek tili materiali bo‘yicha gender nutqining o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi.