A “КИТОБИ ДАДАМ ҚЎРҚУТ” ЁДГОРЛИГИНИНГ ЎРГАНИЛИШИ: “КИТОБИ ДАДАМ ҚЎРҚУТ” ЁДГОРЛИГИНИНГ ЎРГАНИЛИШИ - Атаханова, Венера (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Мазкур мақолада туркий халқларнинг қадимий муштарак ёзгорликларидан бири бўлган “Китоби дадам Қўрқут” асари ҳақида сўз боради. Асарнинг қадимий туркий халқлар эпик тафаккурида тутган ўрни ёритилади. Шунингдек, асарнинг ўрнганилиш тарихи ёритиб берилади.