NUTQNI SHAKLLANTIRISH OMILLARI VA UNING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Musayev, Abduvali (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2020)
Ушбу мақолада оғзаки нутқ тизимида келтирилган хусусиятлар ва белгиларнинг ҳар қайсиси ўз ўрнига эга. Келтирилган оғзаки нутқ кўринишларининг шаклларида лингвистик омиллар ҳам, экстралингвистик омиллар ҳам муҳим ўрин тутади ва иштирок этади.