“ҚИССАИ САЙҚАЛИЙ” АСАРИДА ҚОФИЯ ВА РАДИФНИНГ ЎРНИ - soyipov, sunnatullo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
XVIII асрнинг иккинчи ярмида яшаб ижод этган Собир Сақалий ўзбек адабиёти тарихида ўзига хос муносиб ўрин эгаллайди. У ўз даврининг тараққийпарвар ижодкорларидан бири бўлиб, ўзбек шеърияти ва айниқса, достончилигининг энг илғор анъаналарини давом эттирган мутафаккирлардан ҳисобланади.