МУЛЛА ШАМСИДДИН ШАВҚИЙНИНГ “ТАРИХИ ШАВҚИЙ” АСАРИ - Қўлдашев, Шерали (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Шамсиддин Шавқий Намангоний(1805-1887)нинг нафис лирик шеърлари, реалистик асосдаги эпик асарлари адабиётимиз тарихида залворли қиймат ва мавқега эга[6;124]. Мазкур асарлар шоирнинг халқ учун, адабиётимиз тарихи ва тараққиёти учун қилган катта хизматларидир. Ишқ- муҳаббат, меҳру вафо, маҳбуба гўзаллиги ва фазилатлари, ҳижрон дарди, турли кечинма ва армонлар, инсоний ҳис-туйғулар шоир ғазалларида эҳтирос билан куйланади