FE’L NISBATLARINI O‘QITISH USULLARI - Jumayeva, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Bajaruvchining harakat va holat jarayonida qay darajada ishtirok etishini bildiruvchi fe’l shakllari nisbat shakllari sanaladi. Masalan, supurdi fe’lida supurish harakatini bajaruvchi shaxs aniq, supurildi fe’lida noaniq, supurishdi fe’lida birdan ortiq, supurtirdi fe’lida esa harakat boshqa shaxs vositasida bajarilgani ifodalangan. Nisbat shakllari fe’lning asos qismidan keyin qo‘shiladi. Fe’l 5 ta nisbat shakliga ega: aniq nisbat, o‘zlik nisbat, orttirma nisbat, majhul nisbat, birgalik nisbat