O‘QUVChILAR NUTQIY SALOHIYaTINI OShIRIShDA MUBOLAG‘ALARNING O‘RNI VA AHAMIYaTI - almamatova, shahnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Mubolag‘a tilning eng muhim tasviriy-uslubiy vositalardan biri sifatida kuchli emotsional holatni ifodalaydi.Ushbu maqolada mubolag‘a va uning inson nutqi jilolanishida egallagan o‘rni hamda o‘quvchi tafakkuri taraqqiyoti takomiliga qo‘shadigan xissasi XV-XVI asrlar yodnomalaridagi faktik materiallar asosida yoritilgan.