IFODA MAQSADIGA KOʻRA MATN TURLARI (OʻTKIR HOSHIMOV ASARLARI MISOLIDA) - Abduvaliyeva, Dilnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Muloqot paytida, gapirayotganda yoki yozayotganda har doim yangidan matn yaratmaymiz. Ehtiyojimizga koʻra turli matn tiplaridan foydalanamiz. Ba’zan boshimizdan oʻtgan yoki oʻzimiz guvoh boʻlgan voqealarni kimgadir aytib beramiz. Tinglovchiga notanish boʻlgan biror kishi yoki joyni batafsil tasvirlab berishga harakat qilamiz. Ba’zan fikrimizni turli dalillar yordamida isbotlashga, izohlashga ehtiyoj sezamiz.