ONA TILI VA MANAVIYAT. - Abulqosimova Rano, Inomova Nilufar, (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ushbu maqolada ona tili – millatning ruhi ekanligi, oʻzbek tiliga davlat tili maqomi berilgani va ona tili bo’lmish o’zbek tilining tarixi, rivojlanish jarayonlari va uni o’qitishning afzalliklari yoritib berilgan