Musammatlar – Ogahiy nazmiy merosining tarkibiy qismi sifatida - Abdumajidova, Maftuna (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
O‘zbek mumtoz adabiyoti tarixida adabiy merosi ko‘lamining kengligi jihatidan Alisher Navoiydan keyingi yirik ijodkor Muhammad Rizo Ogahiydir. XIX asr va undan keyingi davr adabiyoti, jumladan, Xorazm adabiy muhiti ijodkorlari uchun Ogahiyning poyetik merosi o‘ziga xos ijod maktabi vazifasini o‘tadi.