ZAMONAVIY MUTAXASSISNING KASBIY FAOLIYATDAGI NUTQ MADANIYATI KO„NIKMALARI - Abdujalilova, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Akademik D.S.Lixachev o‗zining ―Yaxshilik haqida maktublar‖ kitobida shunday yozgan edi: ―Insonni, uning aqliy rivojlanishini, uning axloqiy xarakterini bilishning eng ishonchli yo‗li uning qanday gapirayotganini tinglashdir... Bizning nutqimiz nafaqat xatti-harakatlarimiz, balki shaxsiyatimiz, qalbimiz, ongimizning eng muhim qismidir ... " Darhaqiqat, insonning tili, nutqi insoniy fazilatlarning, madaniyatining, aql-zakovati darajasining aniq ko‗rsatkichidir. Maktabda olgan asos va bilimlarga tayangan holda, har bir inson butun umri davomida o‗z ona tili bilan munosabatlarini qurishda davom etadi. Bu jamiyatda, oilada muvaffaqiyatga erishishning zaruriy sharti, muvaffaqiyatli mehnat, muvaffaqiyatli hayot uchun shartdir.