TILIMIZ HAM HIMOYAGA MUHTOJ - salimova, dilnavoz (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Har bir millatning mavjudligini, yashayotganini namoyon etadigan omillar boʻladi. Til ana shunday mavjudlik hodisasidir. Til shunchaki soʻzlashish vositasi emas. Til millat maʼnaviyati va madaniyatining toshoynasidir. Modomiki, millatning oʻz tili bor ekan, demak, uning dunyoga aytar soʻzi ham bor.