ONA DIYOR VA ISTIQLOL KUYCHISI - Yaxshiliqova, Sevinchi (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
O’z she’rlarida ona yurt madhi, xalqning quvonch-u armonlari, orzu va istaklarini aks ettirgan ijodkor Muhammad Yusuf 1954-yil 26-aprel kuni Andijon viloyati Marhamat tumani Qovunchi qishlog’ida oddiy dehqon oilasida tug’ildi. Beg’ubor, sho’x-shodon bolaligi mana shu qishloqda o’tdi.