Eʼtibor va eʼtirof nigohida - Tilovova, Hilola (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ona tilining muhimligi, millat shakllanishida tilning beqiyos oʻrni va ahamiyati haqida juda uzoq gapirish, dunyo allomalaridan behisob iqtiboslar keltirish mumkin. Masalan, "amerikalik olim Benjamin Uorif shunday degan: " Agar Nyuton ingliz boʻlmaganda va inglizcha tafakkur qilmaganda uning yaratgan qonuni sal boshqacharoq boʻlar edi"