QADRING BALAND BO‘LSIN, ONA TILIM!!! - ahmedov, sobir (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Til—insonga berilgan buyuk ne’matlardan biri. Ushbu buyuk ne’mat vositasida yaqinlarimiz ko‘magida dunyoni anglaymiz, his - tuyg‘ularimizni ifodalaymiz, farzandlarimizni tarbiyalaymiz, o‘rganganlarimizni o‘rgatamiz. Adabiyotshunos Vahob Abdurahmonov til haqida shunday fikr bildirgan: “Til—ruhimiz tarjimoni”.