ERGASH GAPNI BOSH GAPGA BOG`LOVCHI VOSITALAR - Jumayeva, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2020)
Ushbu dars ishlanmasi “Dars muqaddas” asosida ishlab chiqilgan bo`lib, unda yangi pedagogik texnologiyalardan samarali foydalanilgan. Quyidagi ishlanma bo`yicha darsda qo`llaniladigan “molekulalar tortishuvi”, “o`ylab top” o`yinlari va “klaster” usuli, didaktik materiallar o`quvchilarning tezkorligini, kreativligini va kognitivligini, oshiradi. Jamoa bilan ishlash ko`nikmasini, to`g`ri va mantiqiy fikrlash malakasini oshiradi. Og`zaki va yozma nutq kompetensiyasini shakllantiradi.