<<БОБУРНОМА>>ДА ДАВР ИЖТИМОИЙ-СИЁСИЙ ҲОЛАТИ ТАСВИРИ - Sayipova, Dilafruz (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ушбу мақолада «Бобурнома»да тасвир этилган ХV асрнинг охири ХVI аср бошларидаги энг муҳим ижтимий-сиёсий муаммолар, уларнинг юзага келиши сабаблари, Хуросон ва Моварауннаҳрдаги сиёсий ҳолат, қарамақаршиликлар таҳлил этилган