SAKKOKIY DEVONINING HAMD QISMI TAHLILI - Israilov, G'ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu maqola qariyb bir asr davomida sinfiylik tamoyillariga amal qilish talab etilishi natijasida ko'p masalalar o'zining haqqoniy va xolis, tarixiy jihatdan to'g'ri talqini hamda yechimini topmagan Sakkokiy devonining hamd qasidasi tahliliga bag'ishlangan. Maqolada tahlilga tortilgan hamd M.Hasanovaning nashrga tayyorlagan “Mavlono Sakkokiy devoni"dan o'rin olgan. Maqolada diniy mavzudagi asarlar tahlilga tortildi. Natijada hamd qasidada shoir tomondan Allohning ulug'vorligini madh etilganligi Qur ’oni karimdagi oyatlari asosida sharhlandi.