Oliy ta’lim muassasalarida axborot texnologiyalaridan foydalanib talabalarga Tabiatshunoslik fanlarini o’qitish metodikasi - Yusupov, rabbim; Isabekov, Bahodir; Abdug’aniyeva, Mashxura (Журнал математики и информатики, 2021)
Hozirgi vaqtda ta’lim muassasalarida zamonaviy pedagogik va axborot texnologiyalarini o’quv jarayoniga tatbiq etishga alohida e’tibor qaratilmoqda. Ta’lim muassasalarida har bir fan bo’yicha zamonaviy pedagogik texnologiya asosida ishlab chiqilgan dars rejalari ma’lum darajada o’qitish sifati va samaradorligini oshirishda alohida o’rin tutadi. Bu, birinchi navbatda, o’qituvchi va professor-o’qituvchilarning professionalligi va ijodkorligi, ikkinchidan, o’z ishlarida turli xil texnik va axborot texnologiyalari vositalarini qo’llash bilan bog’liq.