UMUMIY O’RTA TA’LIM MUASSASALARI BOSHQARUVINI TASHKIL QILISH TAMOYILLARI. - Mamatov, Jasur; G’aniyev, Erkin; Mo’minov , Asqar (Журнал математики и информатики, 2021)
ANNOTATSIYA:Ta’limning tizimli bo’lishi uning izchil bo’lishi bilan bog’liqdir. Izchillikka asoslangan ta’limning harakterli belgisi shundaki, u o’quvchilarning oldindan o’zlashtirgan bilim va malakalari zamiridaligi bilim, ko’nikma va malakalar hosil qilish, ularning o’zaro bog’lanishlarini takomillashtirish va aksincha, bilimlarni bahs qilish jaryonida oldindan o’zlashtirilgan bilim, ko’nikma va malakalarini yana ham chuqurlashtirish, kengaytirish va mustahkamlashni ta’minlashga qaratilgandir.