ЎҚИТИШДА МАСОФАВИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИ МОДЕЛЛАРИ ВА УЛАРНИНГ САМАРАДОРЛИГИ - Mamatov, Jasur; Usmonov, S (Журнал математики и информатики, 2021)
Аннотация: Ушбу мақолада масофавий таълим тизимини ва моделини ўқув жараёнига самарали қўллаш усуллари, масофавий таълим олишнинг янги кўриниши шунингдек масофавий таълим-таълим тизимини моделлаштиришнинг энг муҳим тизими эканлиги масофавий таълим тизими ишдан ажралмаган ҳолда таълим квалификациясини ошириш имкониятлари бериши кўрсатилган. Шунингдек масофадан ўқитишда интернетдан ўқувчига қулай бўлган вақтда ўқиш, дарслик, аудио ва видео дарслик, online дарслар, электрон кутубхоналар, тестлар ва мулътимедия электрон дарсликлар услубий материаллар сифатида ўқув жараёнида қўлланилиш йўллари берилган. Мақолада жахон олий ўқув юртлари тажрибаларида қўлланилаётган масофадан ўқитишнинг моделлари хам ёритилган.