MATEMATIK TA’LIMDA MASALA TUSHUNCHASI - G’iyosova, Zebo (Журнал математики и информатики, 2020)
Mazkur maqolada matematik ta’limda “Matematika” fanini o’qitishda amaliy mazmundagi masalalardan o’rinli foydalanishda malaka, ko’nikmalarga ega bo’lish, o’qitish samaradorligini oshirishga erishish zamonaviy ta’lim metodlaridan to’g’ri va o’rin foydalanishni talab etadi va egallangan bilim, malaka va ko’nikmalariga tayangan holda berilgan masala shartlarini bir-biri bilan taqqoslashadi uni yechish usullarini izlab topishga harakat qilishadi.