BO‘LAJAK TEXNOLOGIK TA’LIM O‘QITUCHILARINING KASBHUNARGA YO‘NALTIRISHDAGI MUAMMO VA YECHIMLARI - Qodirov, Mansur; Egamberdiyev, Norbo’ta (Журнал математики и информатики, 2023)
Bo‘lajak texnologik ta’lim о‘qituvchilarini kasbga yо‘naltirishda dastlabki pedagogik jarayonlar tahlil etilgan bо‘lib, bu jarayonda ularningning pedagogik mahorati, kasb tanlashga oid bilim va kо‘nikmalari, vazifalari, shuningdek kasb tanlashda shaxs hislatlari, о‘quvchi psixologiyasi, o‘quvchilarni kasb tanlashga tayyorligini ko‘rsatuvchi mezonlar mazmuni va o’sib kelayotgan yosh avlodni kasbga yo’naltirish hamisha davlatimiz, siyosatimiz oldida turgan ustivor masalalardan sanalib kelingan. Mazkur jarayonni amalga oshirish uchun farzandlarimiznung ota-onalari hamda Oliy o‘quv yurtlarining o’rni haqida ma’lumot berilgan.