KASBIY KOMPETENTLIKNI ANIQLASH TAMOYILLARI - Mardankulov, Jasur (Журнал математики и информатики, 2024)
Ta’lim muassasalari tinglovchilarning kasbiy jihatdan ahamiyatli hisoblangan kompetensiyalarni aniqlash, kasbiy kompetentlikni shakllantirish hamda oʻz-oʻzini rivojlantirishi, bilimlarni toʻplash, qayta ishlash va uzatish, mantiqiy ketma-ketlikda yaratish va erishgan yutuqlarini koʻrsta olish kompetensiyasini aniqlash hamda oʻrganish kabilarni oʻzida mujassam etadi.