Kompyuter modellashtirish talabalarning tadqiqot qobiliyatini rivojlantirish vositasi sifatida - Mamatov, Jasur; Jumaboev, Sarvar (Журнал математики и информатики, 2021)
Matematik va kompyuterli modellar tushunchasining rasmiy tavsifi mavjud bo'lsada, axborot texnologiyalari vositalari yordamida matematik modelni kompyuterli modeliga aylantirish imkoniyati mavjud. Shaxsiy kompyuterning matematik apparati va hisoblash vositalarining yaqin aloqasi tufayli har qanday matematik model uchun kompyuterli modelni qurish mumkin. AT modellashtirish natijalarini tasavvur qilish uchun keng imkoniyatlarni beradi, masalan, ufqqa burchak ostida uloqtirilgan jismning harakatini modellashtirish va grafigini kurish.