Узлуксиз таълим тизим муассасаларини такомиллаштириш ва мақбул жойлаштириш иқтисодий математик модели.: Мўминов Асқар Абдурахмонович. Ғаниев Эркин. - Мўминов, Асқар (Журнал математики и информатики, 2022)
Хозирда халқ хўжалигида ривожлантириш ва мақбул жойлаштириш масалаларида мақбул моделлар мажмуаси кенг қулланилмоқда. Бунда тармоқ масалаларини ечишда қулланаётган мақбул моделлар мажмуаси ёрдамида макбул вариантларни аниқлаш туфайли масала ечими юқори юксалишларга эришилмоқда. Ўз навбатида корхоналарнинг мақбул тузилмалари, транспорт масалалари юк ташишнинг мақбул вариантлари, махсулот таннархини камайтириш, капитал харажатларини тартибга солишда муҳим ҳисобланади