TEXNOLOGIK TA’LIM YO‘NALISHI TALABALARINING KASBIY KO‘NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Qarshiyeva, E'zoza; Orishev, Jamshid (Физико-технологического образование, 2025)
Ushbu maqolada texnologik ta’lim yo‘nalishi talabalari uchun kasbiy ko‘nikmalarni shakllantirish va rivojlantirish jarayonini o‘rganishga bag‘ishlangan masalalar yoritilgan. Kasbiy ko‘nikmalar talabalarni mehnat bozorida raqobatbardosh qilish, ularning amaliy bilim va malakalarini oshirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda texnologik ta’limning zamonaviy yondashuvlari, amaliy mashg‘ulotlar, laboratoriya ishlarining roli va innovatsion pedagogik texnologiyalarning kasbiy ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, talabalar uchun zarur bo‘lgan muhandislik, texnik tafakkur, dasturlash, loyihalash va ishlab chiqarish jarayonlarini tushunish kabi ko‘nikmalarni shakllantirish bo‘yicha samarali metodlar taklif qilinadi.