PSIXOLOG FAOLIYATIDA O’QUVCHILARNI TURLI AXBOROT HURUJLARIDAN SAQLASHDA PSIXOLOGIK HIZMATNI TO’G’RI TASHKIL ETISH - Ataboyev, Navruzbek (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Axborat asri bo’lmish yigirma birinchi asrda ma’lumotlarning ko’pligi, ularn to’g’ri noto’g’riga ajratish va inson o’ziga kerak bo’lgan informatsiyani olishi ham oson ham murakkab jarayonga aylandi desak adashmagan bo’lamiz. Murakkablik tomoni shundaki axborat olamidagi hamma ma’lumotlarni ham biz to’g’ridan to’g’ri o’zlashtira olmaymiz chunki ularning hammasi ham xolislik va yaxshi niyatlrga yo’naltirilmaganligi hammamizga ham sir emas. Bu esa insonning ruhiy holatija o’zining salbiy ta’sirini o’tqizmasdan qolmaydi. Xo’sh yoshl avlodni bu kabi axborat oqimi ta’siridan qanday saqlashimiz va psixologik hizmat mobaynida nimalarga e’tibor berishimiz lozim bo’ladi.