TALABALARNING SHAXSIY – INDIVIDUAL XUSUSIYATLARINI SHAKLLANTIRISHDA MULOQOT KOMPETENSIYAVIY METODLARNING AXAMIYATI - Xojibekova, Mushtariy; Abdulxayeva, Muazzamxon; Abdurashidova, Gulandom (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Respublikamizda oliy ta’lim tizimini takomillashtirish, talabalarda kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish, ta’lim oluvchilarda shaxsiy-individual faoliyat tajribasini rivojlantirishga katta e’tibor qaratilmoqda. Ayniqsa, shaxsga yo‘naltirilgan individual ta’lim jarayonlari ta’sirchanligi, barqarorligini ta’minlashning pedagogik mexanizmlarini takomillashtirish, individuallikka yo‘naltirilgan o‘qitishning didaktik imkoniyatlarini aniqlashtirish dolzarb ahamiyat kasb etadi.