F 84 BU QANDAY TASHXIS? MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Axrorova, Sevinch (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Bolalar autizmi - bu miyaning rivojlanishidagi nosimmetrikliklar tufayli yuzaga keladigan, ijtimoiy ta’sir ko’rsatish, aloqa va takroriy, cheklangan qiziqish va harakatlarning aniq yo’qligi bilan bog’liq bo’lgan buzilishdir. Infantil autizm, chaqaloqlar psixozi va Kanner sindromi kabi autistik kasalliklar bolalar autizmi deb ataladi. Ushbu kasallikning tarqalishi 10 ming bolaga 5 ta holat to’g’ri keladi. Birinchi tug’ilgan bolalar orasida autizmli bolalar qizlarga qaraganda 5 barobar tezroq bo’ladi, lekin qizlar orasida autizm juda og’ir va tez-tez kognitiv holatlari aniqlangan oilalarda sodir bo’ladi.