SHAXSGA YO’NALTIRILGAN TAʼLIM TEXNOLOGIYASINING ASOSIY PRINSIPI - Аблякимова, Рефиде (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Shaxsga yo’naltirilgan texnologiyalarda, o’quvchi shaxsi pedagogik jarayon markaziga qo’yiladi, uning rivojlanishiga va tabiiy imkoniyatlarini ro’yobga chiqarishga qulay shart-sharoitlar yaratiladi. Shuning uchun zamonaviy texnologiyalarda pedagogik jarayon, o’qitishning shaxsga yo’naltirilgan texnologiyalari asosida amalga oshirilishi lozim.