DEVIANT XULQ-ATVOR RIVOJLANISHINING OLDINI OLISHDA RUHIY TARBIYA USULLARIDAN FOYDALANISH - Xasanova, Iroda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Yosh avlod o‘rtasida deviant xulq-atvorning rivojlanishi va jamiyatdagi jinoyatchilik hodisalarning o‘sishi o‘rtasida o‘zaro bog’liqlik mavjud. Noqonuniy xatti-harakatlar qilish istagi bolalar va o‘spirinlarning deviant xatti-harakatlar qilish istagi rivojlanishi bilan ortib bormoqda. Shuning uchun deviant hatti-harakat kuzatilayotgan yoshlarni tarbiyalashda hisobga olinishi kerak bo‘lgan ijtimoiy, biologik va psixologik omillarga bog’liq.