JEK LONDONNING , MARTIN IDEN’’ ROMANIDA AYOLLAR OBRAZINING BADIIY TALQINI - Misirova, Xayriniso (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada dunyo kitobxonlari e’tirofiga sabab bo‘lgan Jek Londonning , Martin Iden’’ romani ba’zi tomonlardan tahlil qilindi. Maqolada Martin yashagan davrdagi Amerika muhiti , ijodkorlik hamda ijod mas’uliyati haqida so‘z boradi . Shuningdek maqolada , “Martin Iden” romanida ayollar obrazining badiiy taqiniga ham to‘xtalib o‘tilgan .