GLOBALLASHUV JARAYoNIDA GENDER MUVOZANATINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Abduraxmonova, Muattar (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Maqolada xotin- qizlarimizning ta`lim olishi, ularning jamiyatda o`z o`rnini topishi xususida fikr yuritilgan. Shuningdek, jamiyatda ayollar va erkaklar teng ekanligi, qizlarning bilim olishi qanchalik muhim ekanligi, ular kelajakka bilimdon va o`qimishli farzandlar tarbiyalab berishi, o`tmishda va hozirda o`g`il bolalar va qiz bolalarning ta`lim olishidagi farqlari haqida g`oyalar aks etgan.